Manageld saját reptered!

A játékban a reptér gazdája először egy kicsiny, pusztán egy kifutópályával rendelkező repülőtér irányítását kezdheti meg. A kis telep profitot légijáratok indításával és az utazók, gépek kiszolgálásával termel, ráadásul további bónuszokat szerezhetünk a barátokkal megvalósuló együttműködés révén. A befolyó hasznot egyrészt a repülőtér bővítésére fordíthatjuk: új kifutópályák építése, az utasokat ellátó létesítmények telepítése, légiforgalmi irányító épületek építése mellett többféle dekorációs elemek közül választhatunk. A számtalan fajta épület, kiegészítő, háttér segítségével teljesen egyedi repülőteret hozhatunk létre. Végül pedig a kezdeti, kis forgalmú repülőtér óriási, nagy forgalommal bíró légi csomóponttá, nemzetközi viszonylatokat kiszolgáló hellyé bővül.

A bővüléshez továbbá szükségünk van repülőgépekre is: sokféle járművet választhatunk, melyek mindegyike egyéni jellemzőkkel bír. A játék előrehaladtával egyre komolyabb, vagy éppen vadabb kinézetű repülőgépek érhetőek el. A repülő gépeknek szükségük van desztinációra, melyek egyébként a többi felhasználó repterei. A játék egyik lényege a játékosok közötti kommunikáció, egymás közötti kapcsolatok ösztönzése, hiszen a barátok repülő járatai generálják a bevételt! A játék több nyelven is elérhető , ennél fogva egy óriási nemzetközi társaság tagjaivá válhatunk. A cél nem az ellenfél legyőzése, hanem a fejlődés a többi reptér-tulajdonossal együttműködve. Minél jobban kinéző , minél fejlettebb a repülő terünk, annál számos ember fogja választani, ezért korábban lehetséges szintet lépni, és fejleszteni a repteret. Minden egyes szinten újabbnál újabb, modernebb építmények és járművek érhetőek el.

Mint a legtöbb online játék, a Skyrama is egyszerűen kezelhető , de összetett játékmenettel bír. A társasági, MMO funkciókon és az építkezős teendőkön túl több izgalmas, leküzdendő feladat várja a játékost, azért, hogy megfelelően üzemeljen repülő tere. A forgalom zavartalanságát többféle repülésirányítási kihívások megoldásával kell fenntartani. Logisztikai képességekre is szükség van, a földet ért repülő gépek számára ugyanis parkolóhely kell, amíg újra fel nem szállnak, de előtte terminálokra is igény van, hogy az utazók ki és be tudjanak szállni. A forgalom-tervezésben a reptértulajdonos segítségére van a játékostársak közötti kapcsolatokat folyamatosan ábrázoló térkép.

A küldetés nyílt végű, azaz nem különböző köröket kell befejezni, aminek befejezésével véget ér a játék menete, hanem állandóan építeni kell a repülő teret, ennél fogva akár a végtelenségig játszhatunk. A napi feladatok mellett a játék menetét érdekesebbé teszik a minden nap jelentkező és önálló sztorikkal rendelkező küldetések. A gyönyörű, részletesen elkészített grafika és animációk által megteremtett rajzfilm-szerű környezet tovább növeli a játék élményfaktorát. A légikikötőnk folyamatosan mozgásban van, ezért a játék közben figyelemmel kísérhetjük repülőterünk stábjának mindennapjait is. Rendelkezünk pilótával, légiutaskísérővel, légiirányítóval, akik szintúgy segítenek a játék folyamán felmerülő kérdésekben.

A játék böngészővel játszható, használatához nem kell semmilyen program installálása számítógépünkre. Ez többek közt azzal pozitívummal jár, hogy akárhonnan, akármilyen számítógépről és oprendszerről használható a játék akkor, ha a számítógép rendelkezik élő internetkapcsolattal és a webböngésző támogatja a Flash formátumot. A felhasználói interakciót, a játékosok és az üzemeltető közötti kommunikációt az oldalról elérhető fórum is támogatja, ahol kérdéseket tehetünk fel a játékmenettel összefüggésben, ezen túl barátkozhatunk, chatelhetünk a többi játékossal. A játék ingyenes, a feliratkozáshoz csupán egy felhasználónévre és egy működő email-címre van szükség, és a fiókunk rögtön elkészül.

A játékmenet ugyan számos elemből áll össze, de az intuitív kezelő felület és a kezdeti eligazodást segítő leírás használatával könnyen megtanulható. A játék közben informatív ikonok segítik az eligazodást. A játék korlátozás nélkül bármelyik korosztály számára ajánlott.


Sponsored Links

Author:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.