A Drakensang egy népszerű, számítógépes fantasy szerepjáték, eredetileg a Dark Eye RPG szabályrendszerére épült. A Drakensang Online ingyenes, online szerepjáték a Bigpointtól, ami a desktop Drakensang folytatása, azonban mégis egészen új világba csöppen bele a játékos. A játék szakadatlanul fejlődik, szinte naponta újabb questek, itemek, lények érhetők el.

A Drakensang varázslatos világa és lényei

Duria szigetkirálysága túl van fénykorán. Az árnyékvilág szörnyetegei ébredeznek, a birodalom különböző vidékein egyre nagyobb területeket foglalnak el a különböző lények. Az emberiség régi ellensége, az előző birodalom összeomlásakor legyőzött Sárkány újabb támadása fenyegeti az emberiséget. A keleten lévő ősi kereskedőváros, Shorfolk lángokban áll, sárkányszerű szörnyek az urak az izzó romokon. A fémművességéről híres Slifmoor megyét egy sötét szekta hajtotta hatalma alá és döntöttre szolgasorba a polgárait. Wiltwuxshire rétjein embervadászatot folytatnak az árnyékvilág lényei. Azonban ezeken a helyeken is megmaradt egy-egy végső bástyája az embereknek, és a játékosra vár a feladat, hogy innen kiindulva felszabadítsa a királyságot.
A játékban új országként jelent meg nemrég a messzi, havas északon található Norseland, ahonnan régen számtalan rablóhadjárat érkezett Duriába.

Jelen pillanatban három osztályból választhat a játékos, mindegyik egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, saját előnyök és hátrányok, amik a csata közbeni harcmodort is meghatározzák.

Sárkányharcos: a király védelmezői, elit katonák elsősorban közelharcra alkalmas fegyverzettel és jártassággal. A rend kemény felkészítőévei után az ifjú harcosok vérszerződnek, így magukba fogadják a sárkányvért, és alkalmazhatják a harcban erőt adó dühöt.
Körmágus: a régi titkos tudás védelmezői, akik a mágia erejével küzdenek meg az árnyékvilággal. Hosszú tanulóévek után lesz belőlük tényleges varázsló, lépéseiket a körmágusok kódexe szabályozza. A Tudást tartják mindenek felett állónak, és csak alkalmanként vegyülnek a nép közé. Képességgel rendelkeznek az elemek irányítására, és távoli harcra.
Kalandvadász: a régmúlt időkben természetközelben élő népek tradícióinak és ismereteinek örökösei. Az erdőben szerzett tapasztalatok és kifinomult ösztöneik miatt a városi népek gyanakodva tekintenek a gyors és agilis vadászokra, akik legendás íjásztudásuk mellett a közelharcban is bizonyítottak már.
Mindhárom kaszt komoly elittudattal rendelkezik, de a közös ellenség fenyegetésének hatására egymással összefogva indulnak csatába az emberek védelmének érdekében birodalom szerte. A csata közben különböző képességeinket különböző esszenciák segítségével időlegesen felturbózhatjuk. Esszenciát harc közben szerezhetünk, vagy andermantért vásárolhatunk.

Többszereplős játék, próbák

Nincsen sokszereplős szerepjáték élő karakterek közti kommunikáció nélkül. A felhasználók segíthetik egymást akár a távolból is, sőt, klánokat is alapíthatnak az egyik újabb frissítés eredményeképp. Egymással is is küzdhetnek (pvp, azaz játékos-játékos-ellen játékmód), amire egy külön épület, az Aréna szolgál helyszínül. Ott akár egyszerre többen is harcolhatnak egymással.

A szerepjátékok hagyományát követve a felhasználók számtalan questen vehetnek részt, amiknek teljesítése során számos értékes tárgyat szerezhetnek, nem beszélve a növekvő XP-ről és andermantról. Minden egyes küldetésnek részletesen kidolgozott története van, ami kapcsolódik a többi questhez, és amikből lépésről lépésre a Drakensang Online világának homályba vesző történelmét ismerhetjük meg. A küldetések nem egyszerű hack & slash módon zajlanak, az egyszerűbb harcos játékoktól eltérően tervezést, taktikázást igényelnek, ezzel is fenntartva az izgalmas a játékélményt.

A Drakensang Online online akció játék, így bárhol, ahol van net játszhatunk vele, és nem tárol el semmit a merevlemezünkön. Bejelentkezés után azonnal indulhat a játék, és beszippant a fantasy világ lenyűgöző, 3D-s grafikája.

A Drakensang Online ingyenesen játszható, de rendelkezik valódi pénzt igénylő elemekkel. A manapság elterjedt mikrotranzakciós rendszert használja, amin keresztül a Duriában használt másik fajta valutából, az andermantból vehetünk. Andermant elengedhetetlen esszencia vásárláshoz, bizonyos felszerelések fejlesztéséhez és azonosításához, stb. A Drakensang Online ezek nélkül is teljes értékű, az andermant-vétellel azonban felgyorsíthatjuk karakterünk előrehaladását.

A Drakensang Online online szerepjáték méltó elődeihez; gyönyörű látványvilágával és részletekbe menően kidolgozott világával, számos lényével versenyre kel a nagy teljesítményt igénylő asztali játékokkal is. Kiadója, a Bigpoint nagy tapasztalattal bír a multiplayer, közösségi játékok terén.


Sponsored Links

Author:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.