F: Jag går i tankarna på att investera i ett hemmagym men funderar endel om jag nu verkligen har plats för den här hemma.. Jag har ett tomt rum på ca 15 kvadrat som jag funderar på göra om till hemmagym. Kommer detta att räcka eller blir det lite för tajt.

S: Inget att oroa sig för, Du kommer att klara dig fint på dess m2 för ett hemmagym behlöver inte mer än ca fem kvadrat sedan får du nog räkna med lite svängrum så jag skulle säga att de blir precis lagom.

F: Jag vill börja bruka mig av en spinningcykel för att träna mig lite inför stranden 2012. Är det absolut effektivaste alterntivet att köra långa pass eller korta lite mer intensiva om jag vill gå ned i vikt.

S: Det är allmänhet lite bättre att utföra lite längre pass med mindre motstånd på spinningcykeln än att köra intensiva och tunga. Så jag skulle rekommendera dig att utföra ett 30 minuters träningspass om dagen på din spinningcykel.

F: jag har nyss köpt mig en motionscykel och vet inte direkt riktigt ifall jag ska lämna tillbaka denna då jag vill börja träna ordentligt & då förslagsvis starta med att höjja min kondition. Är detta bättre att bara ta sig ut på löpspåret eller kan det funka bra med en motionscykel?

S: Har du ej tagit dig tid förut för att bege dig ut till löpspåret så kanske de inte kommer att ske i framtiden heller så du gör ju ett bra val anser jag genom inköpet av din motionscykel. Nu när du redan har lagt ned lite pengar på detta så vill ni ju också nyttja sig av denna.

F: Jag skall sätta igång och gymma nu och har endel funderingar utifall ett hemmagym är lite bättre än ett multigym?

S: Undvik dom så kallade multigymmaskiner, dessa kan vara utav ganska dålig kvalité. Istället kan ni börja med att bygga upp ditt hemmagym med en bänkpress, hantlar, skivstång samt vikter. Detta räcker för att kunna köra igenom hela din kropp ordentligt. Så jo, jag skulle absolut säga att hemmagym är bättre än multigym.

F: Många av mina vänner pratar om multigym, vad är så bra med det egentligen? Har aldrig uppfattat varför man ska ha en multigym när en avsevärt mycket simplare lösning skulle vara att köpa ett gymkort och gå ned där och träna.

S: Idag så handlar mycket om tid och det är inte alla som orkar släpa sig till gymmet för att träna, då kan det vara bra att ha något multigym så är det upp till var och en när man väljer att man skall bruka multigymmet sitt.

F: Jag skulle behöva hitta en ny träningsartikel som jag kan använda i min dagliga träning för att bygga volym på mina armar. Vad bör jag sattsa på för träningsartiklar för

S: Det finns inte några genvägar till större armar utan det viktiga är att ha omväxling när du kör dina träningspass så ska du se att det ger resultat. Men för att ändå ge dig råd och tipsa ett träningsredskap så rekommenderar jag dig ett sett med hantel vikter eftersom det går utmärkt att kombinera massa olika övningar med dom.

multigym

crosstrainer


Sponsored Links

Author:

This author has published 4 articles so far. More info about the author is coming soon.